Startsidan Medverkande Recensioner spelstallen bilder

Pajkastning på hög nivå

Betyg: 4

SVERIGES ROLIGASTE KOMIKERGRUPP…
Ja, det har den här göteborgskvartetten fått som epitet efter succérna på Aftonstjärnan och en snabbvisit i Stockholm. Nu gör man nypremiär och en liten turné. Till Borås i november. Missa inte detta! Det här är en tokrolig föreställning. Teater blandat med revy, kabaré, musikal och obenämnbara sketchinslag. Mixa Dario Fo, Monthy Python och Galenskaparna och spetsa med ”goa gubbar-humor” så närmar vi oss pajkastningen.

MED MINST KROPPSVOLYM, men störst scennärvaro och mest skratt-och applådåskor regerar Mölndalsgrabben Per Anderson. Hemma i Mölndal har Per ända sedan ”roliga timman” i skolan levererat sin mimik och stora komiska talang. Idag är Per på väg t.o.m att passera Robert Gustafsson i skratt-toppen! Paj-gruppen vänder ut och in på det mesta. Med stor satir och en eftertanke till publiken. Livet speglas ur en rödnäsad clowns (Tobias) liv som är uppdiktad av en författare. Snabba ord- och sketchväxlingar, sånger, homodanser och otroligt skarpa och fyndiga musikaltexter som i Icaaffären där kräm, ost och kassa känns kärleksfullt. Anders Järryd-krisen som identitet genomsyrar showen, där vi i publiken anmodas att ”gå din egen väg, annars kanske någon annan gör det”.

DET FINNS OTROLIGT många toppnummer, som när golvet, draperiet (ridån) och hårmjället pratar med varandra. Kvällens vrålskratt är när stuntman (Per) bokstavligt faller och river ner nästan hela scenografi n i första aktens fi nal. Då var vi många som trodde att max-skrattet var nått, men det blev en timmas fortsättning… Det här är en multikomisk paus i två akter, ja för scenaktörerna och producenten börjar föreställningen i livet först när vi lämnar salongen. Och det är då som bitterhet, glädje och besvikelse kan börja bearbetas efter showens manus.

Kjellåke Dahlin, Borås Tidning